Døgnrapporten i Glumsø: mandag den 30. august

Profilbillede

Glumsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

 

NYKØBING FALSTER: Biltyve anholdt

Fredag formiddag klokken 10.25 skulle en kvinde hurtigt ind og handle og efterlod sin bil med nøglen i tændingen på en parkeringsplads på Vestenborg Alle i Nykøbing Falster. Kvindens hund blev efterladt i bilen. Mens kvinden var inde i butikken, så en 41-årig mand og en 32-årig kvinde deres snit til at stjæle bilen. En patruljebil i nærheden opdagede den stjålne bil, og fik den standset efter en kort biljagt. De to biltyve forsøgte at flygte til fods i hver sin retning, men den 41-årige mand blev løbet ind og overmandet. Mens politibetjentene var i gang med at anholde den 41-årige, kom den 32-årige kvinde gående og blev standset af patruljen og anholdt. Nu rettede hun sin verbale vrede mod betjentene og blev derfor sigtet for fornærmelig tale mod polititjenestemand. Desuden havde hun nogle små klumper hash i lommen, så derfor blev hun sigtet for lov om euforiserende stoffer. Den 41-årige blev sigtet for biltyveri, for spirituskørsel og for at opgive falsk navn og cpr-nummer da han blev anholdt. Bilen og hunden blev lykkeligt forenet med deres ejer.

 

SLAGELSE: Lagde krænkende billeder op på sociale medier

En 24-årig mand fra Slagelse er fredag sigtet for blufærdighedskrænkelse efter lagde krænkende billeder og videoer op på Facebook og Messenger af ofret, en 24-årig kvinde fra Valby.

 

HERLUFMAGLE: Motorcyklist dræbt

På Suså Landevej fredag eftermiddag klokken 15.39 blev en 36-årig mand dræbt, da hans motorcykel kolliderede frontalt med en bil. Den 36-åriges pårørende er underrettet.

 

SORØ: Kørte bil på sovemedicin

En 36-årig mand fra Sorø havde lørdag 00.46 indtaget en særdeles uhensigtsmæssig cocktail af spiritus og sovemedicin, inden han satte sig bag rattet. Manden kørte frontalt ind i et vejtræ på Fulbyvej ved Sorø. Han kom ikke selv til skade ved uheldet, men er sigtet for både alkohol- og narkokørsel.

 

NÆSTVED: Soundboks beslaglagt

På én ad de adresser i Næstved, hvor der en række gange har været klager om høj musik, beslaglagde politiet lørdag morgen klokken 04.30 en Soundboks med henblik på konfiskation.

 

RØDBY: Blev stukket i skulderen med kniv

En 49–årig mand blev stukket i skulderen med en kniv, efter han kom kørende på knallert på Østre Alle i Rødby, lørdag klokken 11.30. Manden fik en tre centimeter lang flænge ved overfaldet. En 37-årig mand fra Rødby er sigtet for grov vold i sagen.

 

STENLILLE: Vanvidskørsel

Lørdag klokken 14.48 standsede poltiet en bil, der kort holdt ind til siden men derefter stak af. Ved den efterfølgende biljagt henover ti minutter kørte bilen over 160 kilometer i timen på landevej og venstre om helleanlæg. Undervejs måtte en kvinde og hendes far i kørestol springe til side for ikke at blive kørt ned, da bilen kørte forbi i ganske kort afstand.

Turen sluttede på en fodboldbane ved Stenlille skole, hvor føreren af bilen forulykkede, da han ramte et træ. Bilen blev totalskadet, men føreren, en 54-årig mand, kom ikke til skade. Til gengæld blev han anholdt, sigtet for biltyveri, vanvidskørsel og for at forvolde fare for andres liv og førlighed.  Desuden var manden påvirket af cannabis og amfetamin og havde ikke førerret, så de sigtelser stødte også til. Den 54-årige mand blev fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet frem til 8. september.

 

RØDBYHAVN: Barn ikke fastspændt

Da en 31-årig mand fra Sverige kørte af færgen og ind i landet i Rødbyhavn lørdag klokken 15.30, var hans barn ikke fastspændt på forsvarlig vis. Det udløste en bøde og et klip i kørekortet.

 

RØDBYHAVN: Havde cannabis med i bilen

Lørdag klokken 18.32 kom en tysk bil fra færgen i Rødbyhavn, og ved indrejsekontrollen fandt medarbejdere fra Toldstyrelsen 2,85 gram cannabis i bilen. En 36-årig mand fra Brønshøj blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

 

GLUMSØ: Butikstyveri

To maskerede mænd indfandt sig lørdag klokken 19.58 i en dagligvarebutik på Sorøvej i Glumsø. Mændene havde tre sodavand med og bad om ekspedienten to flasker vodka. Inden ekspedienten kunne nå at scanne varerne tog mændene flaskerne med sig og forlod butikken. På vejen ud stjal de yderligere en karton cigaretter. Politiets patrulje fandt de to mænd på 19 og 20 år på kirkegården i Glumsø og sigtede dem for butikstyveriet.

 

RØDBY: På indkøbstur på knallert

Tre unge mænd besluttede sig lørdag aften for at tage på indkøb i Netto på Årbyesvej i Rødby. Det gjorde de så – på knallert, som de kørte helt ind i butikken med. Alle tre på en knallert. De kørte fra den ene ende af butikken til den anden, inden de kørte ud gennem kassen uden i øvrigt at have købt noget undervejs. De tre mænd blev senere identificeret. De er 18-25 år og fra henholdsvis Maribo og Errindlev, og de blev kort efter sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

 

SLAGELSE: "- det er fra Sønderborg Politi"

En 66-årig kvinde fra Slagelse blev lørdag klokken 23.30 ringet op af en person, der udgav sig for at ringe fra Sønderborg Politi. Han ringede fra et telefonnummer, der sluttede med 1448, der jo er et typisk politinummer, og han forsøgte at få personlige oplysninger ud af kvinden under påskud af, at der var ved at blive oprettet et lån i hendes bank. Heldigvis fattede kvinden mistanke, så hun gav ingen oplysninger og lagde på.

Politiet advarer i den forbindelse med fupmagere, der udgiver sig for at ringe fra fx politiet, og som ved hjælp af elektronik har fået et andet telefonnummer til at stå på modtagerens display. Hverken politiet eller andre myndigheder vil ringe og anmode om oplysninger om NemID, bankkontooplysninger eller cpr-nummer. Hvis du er i tvivl, så kontakt politiets servicecenter på tlf. 1-1-4.

 

SLAGELSE: Fik konfiskeret musikanlæg

Søndag klokken 02.06 blev politiet kaldt til en fest med høj musik på Holbergsgade. Festdeltagerne fik et påbud om at skrue ned, men så snart politiet kørte, blev der skruet op igen. Det duer ikke så nu blev musikanlægget konfiskeret, så ejerne måtte vente til i dag med at komme og hente det igen.

 

NÆSTVED: Vold, da festen skulle fortsætte

En 37-årig mand er sigtet for vold efter han og en 24-årig kvinde havde sluttet en bytur hjemme i en 28-årig mands lejlighed på Grønnegade i Næstved. Her havde de tre aftalt at de skulle tage kokain, men efterfølgende blev den 24-årige kvinde utilpas, hvilket gjorte den 37-årige mand så vred, at han overfaldt den 28-årige mand med slag.

 

KORSØR: Smadrede bilruder

Søndag morgen fik politiet en anmeldelse om, at en mand havde smadret ruder i et par biler, der holdt parkeret på Tjærebyvej lidt uden for Korsør. Det var tilsyneladende en uoverensstemmelse om pasning af en hund, der fik en 31-årig mand til at knuse ruderne – i en bil blev samtlige sideruder smadret, mens det gik ud over to ruder i en anden bil. Den 31-årige blev anholdt på gerningsstedet klokken 6.31 og sigtet for hærværk. Han blev taget med til politistationen, hvor han blev afhørt, inden han blev løsladt igen klokken 13.05.

 

RØDBYHAVN: To anholdt efter hashsmugling

To udenlandske mænd blev søndag klokken 7.40 anholdt ved indrejsekontrollen i Rødbyhavn, hvor de ankom i en britisk bil. Føreren af bilen var en 33-årig mand, og da der lugtede kraftigt af hash fra bilen, blev han narkometertestet. Testen gav udslag for cannabis, og den 33-årige blev sigtet for kørsel i påvirket tilstand. Der blev fundet 34 gram hash i bilen, og den 33-årige blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Passageren i bilen, en 41-årig mand, blev sammen med den 33-årige anholdt og sagen er nu forelagt Udlændingestyrelsen, som skal tage stilling til evt. udvisning af de to sigtede.

 

NÆSTVED: Stjal høretelefoner i Bilka

Politiet fik søndag klokken 14.23 en anmeldelse fra Bilka i Næstved Storcenter, hvor personalet havde tilbageholdt tre personer, hvor den ene var mistænkt for at have forsøgt at stjæle varer. Det var en 26-årig udenlandsk mand, der havde taget tre høretelefoner med i et prøverum, hvor han tog dem ud af emballagen, og da han blev overrasket af personalet, forsøgte han at skjule varerne i en gummistøvle i forretningen. Den 26-årige, som var sammen med to andre udenlandske personer, blev anholdt klokken 15.20 og sigtet for forsøg på butikstyveri. Han blev afhørt på politistationen i Næstved, hvor han fik en bøde på 2.000 kroner for tyveriforsøget, inden han blev løsladt igen klokken 19.33.

 

SAKSKØBING: Brændte byggeaffald af

Et vidne anmeldte søndag klokken 19.24, at en mand netop havde kørt ud til et grønt område på Kaløgråvej ved Sakskøbing, hvor han læssede noget affald af og stak ild i det. Det var byggeaffald i form af pap og træ, og på grund af vidneforklaringer fandt politiet umiddelbart efter frem til den pågældende. Det var en 36-årig mand fra Sakskøbing, der blev sigtet for overtrædelse af naturbeskyttelsesloven.

 

NÆSTVED: Nødblus over Karrebæk Fjord

Politiet fik søndag klokken 21.17 en anmeldelse om, at der var set et nødblus over Karrebæk Fjord ved kanalens udmunding i fjorden. Det lokale redningsberedskab satte en båd i vandet, og med støtte fra en helikopter fra Søværnet, blev området undersøgt, men der blev ikke fundet noget mistænkeligt, og eftersøgningen blev afblæst igen.

 

RØDBYHAVN: 22% i overlæs

Søndag klokken 21.30 rullede en tungt lastet pickup i land fra færgen i Rødbyhavn. Føreren var en 25-årig mand fra Græsted, som havde lastet mere end rigeligt med læskedrik på bilen. En kontrolvejning afslørede, at bilen var læsset med 650 kg mere end tilladt – hvilket svarer til et overlæs på 22%. Den 25-årige blev sigtet for at køre med overlæs, og han blev vejledt om at læsse så meget af lasten af, at bilen lovligt kunne fortsætte.

 

NÆSTVED: Anholdt efter kvælertag

Søndag klokken 22.45 fik politiet en anmeldelse om, at der var noget tumult på Skovburren i Næstved. Flere politipatruljer blev sendt til stedet, og det viste sig at en 65-årig mand var blevet overfaldet, og at gerningsmanden ved hjælp af en lægtehammer havde taget kvælertag på ham, slået ham med hammeren og truet med at slå ham ihjel. Gerningsmanden kørte herefter fra stedet i en bil, og på grund af vidneforklaringer fandt politiet lidt senere frem til en 30-årig mand, som blev anholdt klokken 0.26 og sigtet for kvalificeret vold. Han fremstilles formentlig i grundlovsforhør senere mandag.

 

NYKØBING: Ville ikke oplyse navn og fødselsdag

Politiet kørte mandag klokken 4.05 på Engboulevarden i Nykøbing, og her så politibetjentene en kvinde gå på fortovet. Hun slingrede en del og fægtede med armene, og betjentene standsede for at tjekke, at kvinden var ok. Da de spurgte efter hendes navn og fødselsdag, ville hun ikke oplyse det. Hun blev derfor anholdt klokken 4.05 og sigtet for overtrædelse af retsplejeloven, og på politistationen i Nykøbing fandt de frem til hendes identitet. Det var en 31-årig kvinde fra lokalområdet, som herefter blev løsladt, men hun kan nu vente en bøde på 1.000 kroner for overtrædelsen.

 

 

 

KREDSEN: Alt for mange påvirkede trafikanter

Hele 19 trafikanter blev i weekenden standset af politiet, mens de kørte rundt med enten spiritus eller euforiserende stoffer i blodet. Det er 19 for mange. Vi kan ikke understrege nok, hvor fuldstændigt uansvarligt det er at sætte sig bag rattet med promiller eller narko i blodet. Man sætter ikke bare sit eget men også andres liv og førlighed på spil. For at illustrere, hvor alvorlig en overtrædelse det er        at køre i påvirket tilstand, kan du som eksempel læse her, hvad der sker, når du får en sigtelse for spirituskørsel - hvis det altså vel og mærke er førstegangstilfælde og promillen måles til mellem 0,5 og 1,2:

  • Du får frakendt kørekortet betinget. Det betyder, at du skal bestå en kontrollerende køreprøve (både teori- og køreprøve) inden for 6 måneder for at beholde kørekortet. Dumper du et forsøg, mister du kørekortet, indtil du har bestået begge prøver.
  • Du får desuden en bøde, der ca. svarer til din netto månedsløn ganget med promillen.
  • Du skal gennemføre et ANT-kursus (ANT står for Alkohol, Narko og Trafik). Kurset varer 12 timer fordelt på 4 lektioner à 3 timer, og det koster 3200 kr.

 

Læs mere på www.sikkertrafik.dk

 

 

INDBRUD

Politiet har i weekenden modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Fensmark Jordbærsvinget Hus Fredag kl. 16 til søndag kl. 12.15 Ur, smykker, Nintendo, pc-del (CPU)
Fensmark Brombærsvinget Hus Fredag kl. 16 – søndag kl. 20.05 Kontanter og alkohol
Korsør Skrænten Hus Lørdag kl. 13.30 – søndag kl. 7.35 Lamper
Lundby Præstø Landevej Landejendom Lørdag kl. 12 – 22.15 Ur og smykker
Næstved Rugvænget Hus Lørdag kl. 3.11 Intet. Tyven blev opdaget og løb væk. Han beskrives som 30-40 år, 170-175 cm høj, kraftig, lyst hår, iført brun jakke og havde en stor rygsæk med.
Næstved Farimagsvej Hus Fredag kl. 21 – lørdag kl. 17.10 Tøj, nøgler, pas mv.
Rødby Runestensvej Hus Torsdag kl. 13 – 18.30 Taske med hævekort, nøgler og mobiltelefon
Tappernøje Snesere Torpvej Hus 22/8 – 29/8 Vides endnu ikke

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i weekenden haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Bandholm Havnegade Lørdag kl. 14.09 – 15.15 ATK 40 0 50 km/t - -
Bandholm Birketvej Lørdag kl. 15.36 – 17.05 ATK 85 7 50 km/t 79 km/t 2 klip
Karrebæksminde Enø Kystvej Fredag kl. 11.18 – 13.15 ATK 197 15 40 km/t 62 km/t 1 klip
Nakskov Tårsvej Lørdag kl. 17.44 – 19.10 ATK 95 2 50 km/t 79 km/t 2 klip
Næstved Vallensved Bygade Fredag kl. 8.09 – 10.10 ATK – bestilt færdselskontrol 583 8 50 km/t 71 km/t 1 klip
Næstved Havnegade Lørdag kl. 22.35 – 23.45 Trafikkontrol 32 0 - - -
Rødby Havnevej Søndag kl. 16.28 – 19.05 ATK 95 16 50 km/t 87 km/t 7 klip og en betinget frakendelse
Rødby Jøncksvej Søndag kl. 14.35 – 15.45 ATK 30 6 50 km/t 76 km/t 2 klip
Slagelse Sdr. Ringgade Fredag kl. 6.43 – 9.30 ATK 855 7 60 km/t 73 km/t -
Slagelse Lillevangsvej Fredag kl. 10.01 – 11.20 ATK – bestilt færdselskontrol 35 0 - - -
Slagelse Slagelse landevej Fredag kl. 11.44 – 13.15 837 837 7 80 km/t 102 km/t -
Tappernøje Karlshøj Fredag kl. 9.04 – 9.55 ATK – bestilt færdselskontrol 50 0 70 km/t - -
Tappernøje Karlshøj Fredag kl. 10.28 – 13.45 ATK 404 9 70 km/t 98 km/t 1 klip
Væggerløse Gedser Landevej Fredag kl. 0.55 – 1.25 Laser 25 2 80 km/t 121 km/t 2 klip

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

Politiet har standset følgende påvirkede bilister i weekenden:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Dianalund Mågevej Mandag kl. 0.55 24-årig mand fra Sorø Spirituskørsel og kørsel i påvirket tilstand
Faxe Dalgårdsvej Lørdag kl. 13.36 28-årig mand fra Faxe Ladeplads Kørsel i påvirket tilstand
Haslev Jernbanegade Lørdag kl. 1.50 19-årig mand fra Køge Spirituskørsel
Karise Kildevej Søndag kl. 18.59 71-årig mand fra Karise Spirituskørsel
Nakskov Søvej Fredag kl. 23.49 19-årig mand fra Nakskov Spirituskørsel
Nykøbing F. Gaabensevej Lørdag kl. 3.48 28-årig mand fra Sakskøbing Spirituskørsel
Nykøbing F. Stubbekøbingvej Lørdag kl. 18.29 30-årig mand fra Nykøbing F. Spirituskørsel
Nykøbing F. Nybrogade Søndag kl. 18.15 23-årig mand fra Nørre-Alslev Kørsel i påvirket tilstand
Nykøbing F. Vestensborg Alle Fredag kl. 10.35 41-årig mand uden fast bopæl Spiritskørsel
Præstø Næstvedvej Søndag kl. 8.10 23-årig mand fra Præstø Kørsel i påvirket tilstand
Rødby Færgestationsvej Søndag kl. 7.30 33-årig mand med ukendt adresse Kørsel i påvirket tilstand
Rødby Færgestationsvej Søndag kl. 19.30 23-årig mand fra Ringsted Kørsel i påvirket tilstand
Slagelse Sdr. Ringgade Søndag kl. 16.40 61-årig mand fra Slagelse Spirituskørsel
Slagelse Idagårdsvej Fredag kl. 9.40 46-årig mand fra Korsør Kørsel i påvirket tilstand
Slagelse Bredegade Lørdag kl. 0.40 20-årig mand fra Slagelse Kørsel i påvirket tilstand
Sorø Ringstedvej Fredag kl. 2.33 37-årig mand fra Slagelse Spirituskørsel
Sorø Fulbyvej Lørdag kl. 0.46 36-årig mand fra Sorø Kørsel i påvirket tilstand
Stege Kostervej Søndag kl. 3.15 62-årig kvinde fra Give Spirituskørsel
Stubbekøbing Nykøbingvej Søndag kl. 17.20 30-årig mand fra Sakskøbing Kørsel i påvirket tilstand

 

 

MUSIK TIL ULEMPE

Politiet har modtaget følgende anmeldelser om musik til ulempe:

 

Antal Påbud Bøder Beslaglæggelse
23 3 2 2

 

 

 

 

 

 

 

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi