Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Nyt fra Glumsø - torsdag den 27. august

Glumsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

TRYG SKOLESTART

Onsdag fortsatte politiets indsats ved de forskellige skoler i politikredsen for at sikre, at alle kommer sikkert frem og er opmærksom på en tryg skolestart. Politiet var til stede ved Vor Frue Skole på Præstøvej i Næstved, Nørre Alslev skole, Baggesensskolen i Korsør, Sankt Birgitta Skole i Maribo, Tybjerg Privatskole, Præstø Skole og Suså Skolen i Glumsø. Trafikken gled ubesværet, og der blev ikke konstateret nogen færdselslovsovertrædelser.

En af målebilerne fra politiets automatiske trafikkontrol stod mellem klokken 6.34 og 8.55 ved Sorø Privatskole i Sorø. Her blev en enkelt ud af 468 kontrollerede målt til at køre 61 km/t, hvilket er højere end tilladte.

 

KONTROL AF LYSTBÅDEHAVNE

Politiets Udlændingekontrolafdeling var onsdag på rundtur til et udvalg af politikredsens lystbådehavne for at kontrollere evt. tilsejlende udenlandske gæster. I løbet af dagen besøgte patruljen Nysted Havn, Toreby Sejlklub i Sundby, Sophieholmen i Nykøbing, Gåbense Havn, Stubbekøbing Lystbådehavn, Gedser Lystbådehavn og Vordingborg Nordhavn. Der var en del både i vandet, men der blev ikke konstateret forhold, der gav anledning til, at politiet fandt notesblokken frem.

 

SORØ: 39-årig sigtet for tyveri af bl.a. biler og påhængsvogne

Et årvågent vidne førte i går aftes politiet på sporet af en 39-årig mand, der tilsyneladende havde oprettet et mindre lager af stjålne biler og påhængsvogne på en adresse i Sorø. Da politiet kørte ud for at undersøge sagen, traf de den 39-årige mand, der blev anholdt og sigtet for tyveri. Ved den efterfølgende afhøring erkendte han adskillige forhold, som omhandlede bl.a. tyveri både biler og påhængsvogne, haveredskaber, værktøj og stjålne nummerplader. Desuden viste det sig, at manden var efterlyst i forbindelse med flere andre sager.

 

SLAGELSE: Mand sigtet for ikke at have arbejdstilladelse

I forbindelse med en aktion mod social dumping blev en 33-årig ukrainsk statsborger i går klokken 10.11 anholdt og sigtet efter udlændingeloven for at arbejde ulovligt og for ikke at have arbejdstilladelse eller arbejdskontrakt. Anholdelsen foregik på en adresse i den indre by i Slagelse.

 

STEGE: Påvirket og uden kørekort

I forbindelse med en almindelig patruljering blev en 30-årig mand i går klokken 10.55 standset, da han kom kørende i bil ad Storegade i Stege. Det viste sig, at han var frakendt førerretten, og så virkede han i øvrigt noget påvirket og blev derfor anholdt og sigtet for at køre i påvirket tilstand. Ved den efterfølgende ransagning af hans lejlighed blev der fundet noget hash, og derfor blev han også sigtet efter lov om euforiserende stoffer.

 

NÆSTVED: Beruset mand tissede på mur

I går klokken 13.40 fik politiet en anmeldelse om, at der gik en meget beruset mand rundt på Kattebjerg i Næstved, hvor han skabte en del uro og utryghed. Da politipatruljen kort efter kom til stedet, gav betjentene manden, der er 54 år, en sigtelse efter ordensbekendtgørelsen, hvorefter den 54-årige valgte at gå et par skridt væk og tissede op af muren. Den handling udløste endnu en sigtelse og en anholdelse. Manden blev taget med til detentionen, og han blev løsladt igen klokken 23.30.

 

SLAGELSE: Kæreste gav kvinde en knytnæve i ansigtet

I nat klokken 0.39 var et kærestepar kommet op at skændes på Jernbanegade i Slagelse. Skænderiet kulminerede med, at den mandlige part, der er 26 år, slog sin kvindelige kæreste i ansigtet med en knytnæve, så hun måtte til tjek på sygehuset. Den 26-årige blev sigtet for vold.

 

MARIELYST: Sigtet for fire indbrud

En 53-årig mand fra Hampen blev onsdag sigtet for fire indbrud. Der er tale om indbrud i tre sommerhuse på Kærnebidervej og et indbrud i en tøjforretning på Marielyst, som blev anmeldt i februar måned, og der er blandt andet stjålet møbler og spiritus. Fremgangsmåden ved de enkelte indbrud ligner hinanden, og da politiet undersøgte det ene gerningssted, fandt betjentene en mobiltelefon. Den er nu blevet grundigt undersøgt, og sporene peger i retning af den 53-årige, som derfor blev sigtet for indbruddene.

 

NYKØBING: Standset i stjålet bil

Onsdag klokken 13.50 standsede politiet en 21-årig mand, der kom kørende på Fjordvej i Nykøbing. Den bil, han kørte i, var imidlertid efterlyst som stjålet ved et tyveri, der skete den 18. juli i Nørreballe. Den 21-årige, der er fra Slagelse, blev anholdt og sigtet for tyveriet, og han blev afhørt, inden han blev løsladt igen kort efter.

 

 

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Haslev Floraparken Hus Onsdag klokken 14.46 Ikke umiddelbart stjålet noget
Nakskov Avnede Skovvej Landejendom Tirsdag klokken 19.00 – onsdag klokken 9.05 Motorsav og buskrydder af mærket Jonsered
Nakskov Toftevej, Løjtofte Hus Tirsdag klokken 16.00 – onsdag klokken 7.30 Elcykel af mærket Gazelle, medicin og 2 x 10 l hvid maling
Slagelse Malivej Hus Onsdag klokken 7.00-16.30 Tre bærbare pc'r af ukendt mærke, en Huawei mobil og en flaske whisky
Vordingborg Ryttervænget Hus Onsdag klokken 7.30-11.55 Ikke umiddelbart stjålet noget

 

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Slagelse Landsgravvej Onsdag klokken 9.28-11.00 ATK – bestilt færdselskontrol 163 3 50 km/t 62 km/t -
Slagelse Ndr. Stationsvej Onsdag klokken 11.23-13.00 ATK – bestilt færdselskontrol 137 5 50 km/t 68 km/t -
Slagelse Skælskør Landevej, Lundforlund Onsdag klokken 7.01-9.01 ATK – bestilt færdselskontrol 447 32 50 km/t 70 km/t Et klip
Sorø Holbækvej Onsdag klokken 9.20-12.40 ATK – bestilt færdselskontrol 412 31 40 km/t 62 km/t Fire klip

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Korsør Storebæltsvej Onsdag klokken 20.15 62-årig kvinde fra Korsør Spirituskørsel
Næstved Farimagsvej Onsdag klokken 18.55 25-årig mand fra Stenlille Narkokørsel, og da den 25-årige havde fem gram skunk på sig, blev han også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer
Stege Storegade Onsdag klokken 10.55 30-årig mand fra Stege Narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden

 

 

Flere artikler